7 juni 2020
14:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Sollentuna FK 2 - IF Brommapojkarna 3

Idag fick vi bekänna färg ordentligt......ett starkt, tekniskt och mycket väl spelande Sollentuna tog tag i taktpinnen direkt. Redan i första minuten kommer de till avslut som går precis utfanför ena stolpen. I 4:e minuten får vi en frispark som Win slår mitt på målvakten. Minuten senare har Sollentuna ett nytt avslut som går utfanför. Vi kämpar och jobbar hårt men Sollentuna ger oss inte tid att skapa särskilt mycket. I 13:e minuten drar Win på sig ett gult kort. I 16:e är det nära 1-0 till Sollentuna. Ett inlägg från vänsterkanten som Yusuf tillslut lyckas lägga handskarna på. Mitt i halvleken får Sollentuna en frispark som de skjuter över och strax därefter drar Alex på sig ett gult kort. I 27:e är det återigen nära mål för Sollentuna. Ett inlägg från högerkanten där en kille möter på bortre stolpen men Yusuf lyckas rädda det avslutet. I 35:e har Sollentuna ett nytt avslut....återigen utanför. Första halvlek slutar 0-0 och vi kämpar på bra men Sollentuna för spelet.
I andra halvlek rivstartar dem. Skott utanför i första minuten innan de gör 1-0 i 4:e och 2-0 i 10:e. Mitt i halvleken har dem återigen ett avslut....och återigen utanför. I 27:e skjuter dem mitt på Yusuf, innan vi kommer till avslut i 29:e efter ett fint anfall som avslutas med att Win skjuter mitt på målvakten från nära håll. I 32:a spelar Alex bollen till Ludde men Sollentuna kommer emellan och det blir hörna. Efter den hörnan kommer vi återigen till avslut......återigen är den Win som från nära håll avslutar mitt på målvakten. Tre minuter senare kommer vår bästa chans....Albin kliver in framför sin motståndare och bryter ett uppspel och avslutar snabbt med vänstern, men bollen går precis utanför deras högra stolpe. I matchens nästa sista minut kommer matchens brytning. Deras bästa spelare nr 14 rundar oss på deras högerkant och kommer långt in i straffområdet men precis när han ska sätta bollen i mål så kommer Robel med hög fart och trycker både boll och motståndare till hörna. Efter den hörnan får de skottläge och Yusuf gör en fin räddning när han tippar bollen till hörna.

Matchen slutar 2-0 till Sollentuna vilket var fullt rättvist. Känslan var att de hade några div 1 spelare med, för vissa av dem var oerhört duktiga. Vi kämpade på alla 80 minutrarna och vi försökte allt som oftast att hålla bollen på marken. Det ska killarna ha en eloge för. Dock måste vi vårda bollen bättre när vi blir pressade som vi blev idag. Då är det viktigt att de offensiva spelarna vågar hålla i bollen så att vi inte tappar den direkt och får börja jaga igen.
Det var många som jobbade hårt idag......men ett extra plus till Ludde som jobbade över stora ytor samt Alex som med hårt jobb och tydligt snack visade rätt inställning.